Küldjön üzenetet Facebook-on!
Hívjon minket telefonon!

Redőnyök

Külsőtokos

A műanyag redőny nagyon jó ár-érték arányú termék, egyszerű, bevált műszaki megoldásokkal. A műanyag lamellák belül üregesek, jól szigetelnek, UV állók, 9 színben rendelhetők. Emelt műszaki tartalommal is gyártjuk, műanyag helyett alumínium lefutó sínnel és végzáróléccel, így egy nem túl drága, de hosszútávon jó konstrukciójú redőnyünk lesz.

Műszaki tartalom, hő- és zajszigetelés, biztonság:

Tok: 5 szögletű alapárban fehér színű
Lamellák: 37mm-es, alapárban 9 színből lehet választani.
Lefutósín: mérete 22mm x 53mm, alapárban fehér és barna színben választható.
Az alumínium termékeket 20% felár ellenében a RAL színskálából egyedi színben is legyártjuk A palást nem színterezhető.
Záróléc és gurtni gyűjtő: automata, fehér

A Lindab tok egy műanyag bevonatú acél lemez, mely rozsdásodás ellen le van kezelve, így a környezeti hatásoknak jobban ellenáll, tartósabb. A redőnytokon lévő fólia a szállítási és szerelési sérülésektől véd, amit a redőny felszerelése után eltávolítunk. A redőnylamella 37mm-es, jó hőszigetelő. A gyártáshoz felhasznált redőnylécek mindegyike fedett, így zárt állapotban teljes fényzárást biztosít. Bármilyen nyílászáróra felszerelhető, a tok része a nyílászárótól függően belülről is látszódhat. Mozgatása redőnymotorral, illetve kézi erővel 14mm-es hevederrel, vagy 5mm-es zsinórral történik, ezek átvezetése a nyílászárón egy görgős bevezetővel oldható meg.

A redőnytengely csapágyazott. Várható élettartam: 10 – 13 év. Fontos kiegészítője a szúnyogháló, mely a redőnnyel együtt egy tokba tekeredik fel, de külön lefutósínnel rendelkezik, a lefutósín 40*53mm-es. A szúnyogháló helyezkedik el az ablakhoz közelebb. A szúnyoghálóval kombinált redőnyt hívjuk kombi redőnynek. A lefutó zajvédő gumival ellátott műanyag, kombi változatban bekefézett a szúnyogháló résznél. A kombi típusnál ugyanabba a méretű tokba kisebb méretű redőnyt lehet beszerelni, mint az alaptípusnál, hiszen a szúnyoghálónak is bele kell férnie.

A redőny tok mérete a redőny magasságától függően változik: A kombiredőnynél tokméretek a következőképpen alakulnak:
- 138-as tokmagasság 150-cm redőny magasságig
-150-es tokmagasság 200-cm redőny magasságig
-165-ös tokmagasság 255-cm redőny magasságig
-180-as tokmagasság 300-cm redőny magasságig
- 138-as tokmagasság 80-cm-redőny magasságig
- 150-es tokmagasság 120-cm redőny magasságig
- 165-ös tokmagasság 180-cm redőny magasságig
- 180-as tokmagasság 240-cm redőny magasságig

Eléépített

Külső megjelenés:

Tok: kívülről nem látható, műanyagból készül polisztirol habbal van kitöltve a hőhíd kialakulásának megelőzésére.
Redőnylécek íves formájúak, 37mm-es, (rendelhető 55 mm-es méretben is) alapárban 9 -féle színből lehet választani
Lefutósín: mmérete 22mm x 53mm, fehér és barna színben választható műanyagból vagy alumíniumból. Az alumínium termékeket 20% felár ellenében a RAL színskálából egyedi színben is legyártjuk..
Záróléc, gurtni behúzóautomata: alapárban fehér és barna színben választhatók.

Műszaki tartalom, hő- és zajszigetelés, biztonság:

A redőnyléc 2 légkamrás szigetelt PVC profilból készült, így nagy mértékben javítja a hő-és zajszigetelés minőségét, a műanyag vagy alumínium lefutósínek kefével vannak ellátva a zajcsökkentés miatt. Az alumínium záróléc végein beépített, rejtett ütköző van. A redőnylécek golyóscsapágyakon futó, alapesetben 40 mm-es keresztmetszetű, horgonyzott acél tengelyhez csatlakoznak. A biztonság növelése érdekében extra feltolásgátló szerkezetet lehet a redőnytokba rejteni, mely leengedett állapotban megakadályozza a redőny feltolását. Ezt a megoldást csak motorizált redőnyöknél lehet alkalmazni. A redőny mozgatása 14mm-es hevederrel, vagy 5 mmes zsinórral, illetve redőnymotorral történik.

Leengedett állapotban kívülről a lamellák homorú oldalát látjuk. Ennek a típusnak az az előnye, hogy a szerelődoboz az épületen kívül van, tehát a későbbiekben a szerelés, javítás nem okoz semmiféle kellemetlenséget az Ön otthonában..

Motorizálható, melyet falikapcsolós változatban és távirányítással is lehet működtetni. Fontos kiegészítője a szúnyogháló, mely a redőnnyel együtt egy tokba tekeredik fel, de külön lefutósínnel rendelkezik, a lefutósín 40*53mm-es. A szúnyogháló helyezkedik el az ablakhoz közelebb. A szúnyoghálóval kombinált redőnyt hívjuk kombi redőnynek. A lefutó zajvédő gumival ellátott műanyag, kombi változatban bekefézett a szúnyogháló résznél. A kombi típusnál ugyanabba a méretű tokba kisebb méretű redőnyt lehet beszerelni, mint az alaptípusnál, hiszen a szúnyoghálónak is bele kell férnie.
Automatizálható pl. fényérzékelő, időkapcsoló funkcióval.

A redőny tok mérete a redőny magasságától függően változik: A kombiredőnynél tokméretek a következőképpen alakulnak:
- 137-as tokmagasság 150-cm redőny magasságig
- 150-es tokmagasság 200-cm redőny magasságig
- 165-ös tokmagasság 255-cm redőny magasságig
- 180-as tokmagasság 300-cm redőny magasságig
- 138-as tokmagasság 100-cm redőny magasságig
- 150-es tokmagasság 120-cm redőny magasságig
- 165-ös tokmagasság 180-cm redőny magasságig
- 180-as tokmagasság 270-cm redőny magasságig

Ráépített

Tok: nem látható kívülről. Redőnylécek íves formájúak, 37mm-es (rendelhető 55 mm-es méretben is) alapárban 9 színből lehet választani.
Lefutósín: mérete 60*33mm , alapárban fehér és barna színben választható.
Záróléc, gurtni behúzóautomata: fehér és barna színben választhatók.

Műszaki tartalom, hő- és zajszigetelés, biztonság:

A redőnytok műanyagból készül, polisztirol habbal van kitöltve a hőhíd kialakulásának megelőzésére. A redőnyléc 2 légkamrás szigetelt PVC profilból készült, így nagy mértékben javítja a hő-és zajszigetelés minőségét, a műanyag vagy alumínium lefutósínek kefével vannak ellátva a zajcsökkentés miatt. Az alumínium záróléc végein beépített, rejtett ütköző van. A redőnylécek golyóscsapágyakon futó, alapesetben 40 mm-es keresztmetszetű, horgonyzott acél tengelyhez csatlakoznak. A biztonság növelése érdekében extra feltolásgátló szerkezetet lehet a redőnytokba rejteni, mely leengedett állapotban megakadályozza a redőny feltolását. Ezt a megoldást csak motorizált redőnyöknél lehet alkalmazni. A redőny mozgatása 14mm-es hevederrel, vagy 5 mmes zsinórral, illetve redőnymotorral történik. Ennek a típusnak a jellegzetessége, hogy a redőnytok az ablak tetejére ültetve kerül beépítésre, a szerelődobozhoz a későbbiekben csak belülről lehet hozzáférni.

Leengedett állapotban kívülről a lamellák domború oldalát látjuk. Motorizálható, melyet falikapcsolós változatban és távirányítással is lehet működtetni.

Automatizálható pl. fényérzékelő,időkapcsoló funkcióval. Fontos kiegészítője a szúnyogháló, mely a redőnnyel együtt egy tokba tekeredik fel, de külön lefutósínnel rendelkezik, a lefutósín 60*14 mm-es. A szúnyogháló helyezkedik el az ablakhoz közelebb. A szúnyoghálóval kombinált redőnyt hívjuk kombi redőnynek. A kombi típusnál ugyanabba a méretű tokba kisebb méretű redőnyt lehet beszerelni, mint az alaptípusnál, hiszen a szúnyoghálónak is bele kell férnie.

A redőny tok mérete a redőny magasságától függően változik: A kombiredőnynél tokméretek a következőképpen alakulnak:
- 220-es tokmagasság 300-cm redőny magasságig - 220-es tokmagasság 240-cm redőny magasságig